5ο-φεστιβαλ-κυτταρου-χαλεπας

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός σύλλογος “Κύτταρο Χαλέπας” σε συνεργασία με τα μέλη της νεολαίας του “Κυττάρου Χαλέπας” διοργάνωσε για 5η συνεχόμενη χρονιά το Καλλιτεχνικό του Φεστιβάλ από τις 4 έως τις 7 Αυγούστου 2016, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων κοντά στην πρώην Γαλλική Σχολή και το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

Πρόκειται για μία διοργάνωση -θεσμό πλέον,  που  φέτος μάλιστα έλαβε μορφή επετειακή και επιπλέον ήταν ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με ποικίλες εκδηλώσεις. Για πρώτη φορά το φεστιβάλ διήρκεσε τέσσερις μέρες και περιέλαβε δρώμενα από όλα σχεδόν τα καλλιτεχνικά είδη.

Το φεστιβάλ άρχισε την Πέμπτη 04/08 με την παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Κατσανικάκη “Είμαι Ο Θεός του Εαυτού μου”.  Ακολούθησαν χορευτικές παραστάσεις και η θεατρική παράσταση “Μία σκηνή…να σωριαστώ” από τα μέλη του Τμήματος Λυκείου του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ (Παρασκευή 05/08) ήταν αφιερωμένη στη ροκ μουσική με guest τον Σπύρο Γραμμένο, ο οποίος πλαισιώθηκε από μαθητικά και φοιτητικά τοπικά μουσικά συγκροτήματα και η τρίτη μέρα ( Σάββατο 06/08) στα χιπ- χοπ συγκροτήματα με guest τον Τζαμάλ, Μικρό Κλέφτη και τον Εισβολέα.

Παράλληλες δράσεις: τουρνουά Τίτσου, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, λαχειοφόρος αγορά με δώρα από τοπικές επιχειρήσεις. Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ (Κυριακή 7 /08) ανέβηκαν στη σκηνή οι:  Γιάννης Μάρακας, Μαρία Βασιλάκη και Βασίλης Παυλίδης με ελληνικό ρεπερτόριο, έντεχνο και λαϊκό. Η είσοδος την πρώτη και την τελευταία μέρα ήταν ελεύθερη, με προαιρετική οικονομική ενίσχυση και συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Το φεστιβάλ ήδη από την πρώτη χρονιά διοργανώνεται με την επιμέλεια των μαθητών και φοιτητών που προέρχονται από τα σχολεία που συναποτελούν τον ιδρυτικό κορμό του «Κυττάρου Χαλέπας».

Να σημειωθεί πως όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης του “Κυττάρου Χαλέπας” το οποίο στηρίζει περισσότερες από 120 οικογένειες της ευρύτερης περιοχής των Χανίων.

Οι χορηγοί μας