Εκδηλώσεις
Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στα Χανιά, στo πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών & Κοινωνίας της Πληροφορίας που διοργανώνει, θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του στη Χαλέπα (στην αίθουσα 7 απέναντι από το μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής) από 13 έως και 17 Μαΐου 2024, έκθεση παλαιών συσκευών ραδιοφώνου, σε συνεργασία με το Κύτταρο Χαλέπας και τον συλλέκτη κ. Νίκο Λαμπράκη.
Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει παλαιά ραδιόφωνα και άλλες συσκευές τηλεπικοινωνιών, από τα χρόνια του μεσοπολέμου και της κατοχής, ως και τα πιο πρόσφατα χρόνια της ανασυγκρότησης και τεχνολογικής προόδου της χώραςκαι της ελληνικής ραδιοφωνίας.
Η έκθεση απευθύνεται τόσο στη νέα γενιά (μαθητές, φοιτητές, και εκπαιδευτικούς), όσο και στις παλιότερες γενιές που έχουν σχετικές μνήμες (όπως τα μέλη των ΚΑΠΗ, οι φιλοξενούμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο, και όσοι μεμονωμένοι συμπολίτες μας ενδιαφέρονται).
Ταυτόχρονα με τη λειτουργία της έκθεσης, θα λειτουργεί (πρωινές και απογευματινές ώρες) ο φοιτητικός ραδιοφωνικός σταθμός RatFM του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ, ο οποίος από τις φιλόξενεςσυχνότητες του θα μεταδίδει μαθητικές εκπομπές από σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), συνεντεύξεις και παρουσιάσεις θεμάτων σχετικών με τις τηλεπικοινωνίες και την κοινωνία της πληροφορίας.
Όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την έκθεση (γκρουπ) καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Κύτταρο Χαλέπας με βάση τον παρακάτω επισυναπτόμενο πίνακα. Για καλύτερο προγραμματισμό παρακαλούμε να κλείσετε ραντεβού Τάξεις Σχολείων, Καπή και άλλες ομάδες.

Οι χορηγοί μας