Εκδηλώσεις

‘Κανείς πολίτης αβοήθητος, κανείς πολίτης μόνος’ ήταν το απόσταγμα των λόγων του προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού συλλόγου «Κύτταρο Χαλέπας» Μανώλη Σαλεβουράκη κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ξενοδοχείο Ακάλη το απόγευμα της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου 2013.
Στόχος του συλλόγου ήταν να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι στήριξαν από την πρώτη στιγμή τις δράσεις του και κυρίως το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης που λειτουργεί από το 2011 ανακουφίζοντας δεκάδες οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι εθελοντές που συμβάλλουν τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του Παντοπωλείου. Την πίτα ευλόγησε ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη, δήλωσε ότι η Εκκλησία θα βοηθά με κάθε τρόπο το κοινωνικό έργο του «Κυττάρου Χαλέπας».
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου Μανώλης Σαλεβουράκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ‘Αλληλεγγύη, ρατσισμός, ιστορία, πολιτισμός, μόρφωση, αθλητισμός, ελεύθεροι χώροι ήταν τα ποιοτικά στοιχεία των πρωτοβουλιών που πήραμε την προηγούμενη χρονιά. Θα σταθούμε ιδιαίτερα στο κομμάτι της αλληλεγγύης, που σήμερα είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία της κοινωνίας, με στόχο, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να μην μείνει κανείς πολίτης αβοήθητος, κανείς πολίτης μόνος. Καταφέραμε ένα εγχείρημα, που πριν από ένα χρόνο εκινείτο στη σφαίρα της φαντασίας, να πάρει σάρκα και οστά, να διανύει ήδη το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης σε διακόσιες οικογένειες, διακινώντας σ’ αυτές 75.000 περίπου τεμάχια προϊόντων διατροφής και πρώτης ανάγκης.
Δεν σκοπεύουμε να περιορίσουμε τις δράσεις Αλληλεγγύης στις τσάντες τροφίμων, αλλά το επόμενο διάστημα, γονείς που εργάζονται στους κλάδους υγείας και παιδείας, θα αναπτύξουν δράσεις και πρωτοβουλίες στους παραπάνω τομείς, συμβάλλοντας στο σύνθημα κάθε μορφής αλληλεγγύης: «Κανείς πολίτης αβοήθητος, κανείς πολίτης μόνος».
Κλείνοντας, επεσήμανε ότι: ‘δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε, ζητώντας μεγαλύτερη συμμετοχή από όλους στις δράσεις μας, θα προσπαθήσουμε να ‘ανοίξουμε’ περισσότερο τον Σύλλογο στην κοινωνία, να δώσουμε βήμα σε φρέσκιες ιδέες, από ανθρώπους που μέχρι σήμερα διστακτικά βλέπουν πρωτοβουλίες συλλογικού χαρακτήρα. Έτσι το επόμενο διάστημα, ομάδα γονέων από τα 4 σχολεία της Χαλέπας, θα επεξεργαστεί προτάσεις διαχείρισης των αύλειων χώρων των σχολείων και απόδοσής τους στην νεολαία, χώρων της συνοικίας που προβλέπονται για την ανάπτυξη αθλητικών και πολιτιστικών πρωτοβουλιών. Θα αναδείξει και θα προβάλλει ομορφιές της Χαλέπας, ιστορικές και περιβαλλοντικές, που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητες δίπλα μας’.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικό υλικό από δράσεις του συλλόγου όπως εκδρομές, συναυλίες, καλλιτεχνικό φεστιβάλ, ενημερωτικές ομιλίες, κυνήγι χαμένου θησαυρού για τους μαθητές των τριών δημοτικών σχολείων της Χαλέπας, εθελοντική αιμοδοσία, χριστουγεννιάτικο παζάρι και πολλά άλλα.
Ενδεικτική της απήχησης των δράσεων του ‘Κυττάρου Χαλέπας’ ήταν η μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του συλλόγου που συστάθηκε από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Χαλέπας δηλαδή του 9ου, 10ου και του 11ου καθώς και του 7ου Γυμνασίου Χανίων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο βουλευτής Χανίων κ.Γιώργος Σταθάκης, οι αντιδήμαρχοι κα Χρ. Χατζηδάκη και κ.Δ. Λειψάκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμος Ενεργών Πολιτών Αναστ.Βάμβουκας, δημοτικοί σύμβουλοι από την πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων των Χανίων, πλήθος εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, δομών, σωματείων, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς από τα τέσσερα σχολεία που συναποτελούν τον ιδρυτικό πυρήνα του ‘Κυττάρου Χαλέπας’.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φιλόξενος χώρος της εκδήλωσης παραχωρήθηκε ευγενώς από το ξενοδοχείο Ακάλη, τα αλμυρά και γλυκά εδέσματα παρασκεύασε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και την βασιλόπιτα προσέφερε το ζαχαροπλαστείο ‘Όνειρα Γλυκά’.

Φωτογραφίες

Οι χορηγοί μας