Βραβεύτηκαν εθελοντικά σωματεία και οργανώσεις του Ν. Χανίων

Οι εθελοντές με την προσφορά τους πέρα και πάνω από κάθε προσωπική επιδίωξη βρίσκονται στην υπηρεσία των συνανθρώπων τους αναλαμβάνοντας όλο και μεγαλύτερες ευθύνες στη διαδικασία της κοινωνικής ανάπτυξης και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.

Είκοσι δύο εθελοντικά σωματεία των Χανίων βραβεύτηκαν για το έργο τους κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χανίων σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ένωση Εργαζομένων ΟΤΕ το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαΐου 2016 στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΧ.

Εκπρόσωποι των σωματείων παρουσίασαν ένας-ένας ξεχωριστά τις δραστηριότητές τους σε μια εκδήλωση που την χαρακτήριζε η σεμνότητα και η ζεστασιά.

Η πρόεδρος της ΠΕΕ-ΟΤΕ Χριστίνα Νικολέττου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ‘σκοπός της εκδήλωσης, είναι η ανάδειξη της προσφοράς και του έργου των εθελοντών’, τονίζοντας πως ‘το έργο και η βοήθεια των εθελοντών στον συνάνθρωπο είναι ανεκτίμητη αυτά τα χρόνια της κρίσης’.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή τιμητικών επαίνων στα ακόλουθα σωματεία και συλλόγους:

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η εθελοντική δραστηριότητα είναι μια δραστηριότητα που στις μέρες μας προσλαμβάνει διάφορες μορφές και διαστάσεις και αφορά ποικίλες δράσεις σε τομείς όπως είναι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και των πασχόντων, η προστασία του περιβάλλοντος, η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια κ.α.

Ο εθελοντισμός στον τόπο μας, ξεκινώντας από την πηγαία ανάγκη των συμπολιτών μας για προσφορά, έχει σήμερα καταστεί ένα καλά οργανωμένο σύστημα που καταθέτει τη δική του σφραγίδα στην επίτευξη των στόχων της κοινωνίας μας.

Θα ήθελα να εκφράσω μια ευχή», είπε κλείνοντας ο κ. Μαργαρώνης: » Όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο, να στηρίξουμε τον εθελοντισμό ακόμα περισσότερο, για να γίνει ο τόπος μας πιο αισιόδοξος, πιο φιλικός και πιο ανθρώπινος».

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Οι χορηγοί μας